Hej hej

Det känns lite underligt att starta en barnboksblogg, särskilt som jag inte har några egna barn och egentligen inte är någon bokslukare själv. Jag började intressera mig för högläsning och ”börja läsa själv”-böcker ganska nyligen och håller fortfarande på att utforska ämnet, men jag kände att det jag ”hittat” ändå kunde vara till nytta för fler.

Mitt intresse för barnböcker började egentligen när jag funderade på vad jag kunde läsa för ett av mina syskonbarn som bor i Tyskland. Jag tänkte att böcker kunde vara nyttigt och bra för att hålla igång och utveckla svenskan, när tyskan slukar upp resten av vardagen. Tyvärr har det inte blivit så mycket tid åt högläsning, då det är svårt för de med barn att få tid över för skype-stunder. Därför har jag också börjat kolla efter bra böcker för när man börjar läsa själv.

Jag har tre syskon och tre syskonbarn som är jämnt fördelade. Åldersskillnaden är också den ganska jämn med ett par år mellan varje. Den äldsta (som jag har läst för sedan 6-årsåldern) blev nyligen 7 år och började skolan i höstas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s