Lukas är en drak-krigare

När jag började leta efter böcker för barn att “börja läsa själv” hade jag en idé om att det måste vara enkelt; inte för mycket text men på samma gång väldigt intressant eller spännande. Annars kanske det inte skulle kännas värt att försöka knäcka koden, tänkte jag.

Jag fastnade för serien om Lukas med äventyr och action för nybörjarläsare och valde Lukas är en drak-krigare av Dorthe Skytte. Det är mycket färg och bilder och bara få rader med text per sida. Långa ord är uppdelade med bindestreck som exempelvis träd-gården. Här kan man se ett smakprov!

Boken har 29 sidor och handlingen är kort men allt är inte så självklart och det lämnas mycket för läsaren att själv fundera över. För den som läser tillsammans med barnet finns det en läsnyckel från Hegas med förslag på frågeställningar om handlingen och bilderna som man kan diskutera.

Jag har upptäckt att det finns mer och mer fantasyböcker för yngre barn och tycker att det är kul eftersom jag själv gillar fantasy. Även barn har olika smak och det blir lite tråkigt om alla böcker för barn är vardagsnära eller moraliskt undervisande. Barn har väl alltid lockats av sagornas värld och påhittade historier.

Mitt syskonbarn fick den här boken av mig i julklapp innan jag bestämde mig för att starta den här bloggen. Jag hann därför inte ta en egen bild av den men det kan kanske lösa sig ändå framöver eftersom en av de andra julklapparna var en kamera.

Böckerna om Lukas finns att köpa på bl.a. Bokus och Adlibris, även som ljudbok eller bok+CD.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s