Om pyttesmå partiklar

IMG_20170629_181036Jag är vetenskapligt lagd och gillar faktaböcker och texter med en ganska stor mängd information i proportion till antal ord. Därför blev jag intresserad av Bonnier Carlsens serie med faktaböcker för nybörjarläsare. Jo Salmson berättar om pyttesmå partiklar är en av dessa böcker och här hittar man spännande fakta (som få vuxna känner till) om världen vi lever i.

Att förklara fysik är verkligen ingen lätt uppgift men här har författaren lyckats beskriva det som många nog har svårt att förstå, på ett både enkelt och lättsamt sätt. Jag blir i alla fall ännu mer nyfiken på världens mysterium när jag läser om pyttesmå partiklar och jag tror nog att den kan inspirera en och annan blivande forskare (eller åtminstone ge en förklaring till vad matematik ska vara bra för).

Boken är indelad i 7 avsnitt och texten är uppdelad i väldigt korta stycken; många med bara en mening vardera. Det är väldigt gott om spännande bilder som hör ihop med texten och gör det hela både roligare och mer begripligt.

Jag kan redan nu säga att jag kommer skriva om fler böcker av författaren som kallar sig Jo Salmson. Jag gillar hennes sätt att tänka utanför boxen och bidra till utvecklingen av barnlitteraturen.

Om pyttesmå partiklar är tyvärr slutsåld hos förlaget och de näthandlar jag har kollat, men man kan kanske fortfarande hitta en och annan i någon fysisk bokhandel eller kolla på biblioteket! Annars har Jo Salmson skrivit en till bok i samma serie där hon berättar om rymden, som säkert är minst lika bra. Boken om rymden finns fortfarande att köpa på Adlibris.

Annonser

En tanke på “Om pyttesmå partiklar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s