Skelett

IMG_20170629_181241Skelett, av Bengt-Erik Engholm är en faktabok som är lätt att läsa själv. Den innehåller en massa fakta för den som är intresserad att lära sig mer om sitt eget skelett men även om lite mer läskiga skelett som döden eller liemannen. Man får också veta vad arkeologer och osteologer gör, samt hur skelett kan se annorlunda ut hos djur (en del med skelett på utsidan).

Boken har 24 korta avsnitt med svartvita bilder (illustrerade av Jojo Falk) på varje uppslag. Samma författare har också skrivit liknande lättlästa faktaböcker bl.a. om Fakirer och Havsvidunder. Även en del andra författare har bidragit med böcker i denna lättlästa serie. Jag har t.ex. även läst Rovdjur (som numera är slutsåld), av Anna Roos, med allt man kan tänkas vilja veta om de fyra största landlevande rovdjuren i Sverige; hur de föds, lever, jagar och blir jagade.

2016 förnyade Natur och Kultur sin fakta-serie som nu är helt i färg. Första ut var en bok om Löss. Håll även utkik efter Blod som utkommer i september. Båda dessa är skrivna av Bengt-Erik Engholm och illustrerade av Jojo Falk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s