Hermans hemlighet

IMG_20170629_182328Det är kanske på tiden att en bilderbok får vara med i denna barnboksblogg. Först ut är Hermans hemlighet, av norska Stian Hole. Det är den tredje bilderboken om Herman och dessa böcker är verkligen konstverk i sig. Illustrationerna är gjorda med collageteknik i Photoshop. Personerna i boken är alltså inklippta från fotografier (och huvudena är större än vid normala proportioner). Bilderna är magiska och temat är natur och rymden.

Tvillingarna Hanna och Johanna är lika och ändå helt olika, tycker Herman. Johanna visar en hemlighet för Herman; ett hemligt ställe. Deras hemliga ställe! Det här är början på en alldeles särskild vänskap.

Den här bilderboken passar även lite äldre barn, 4-8 år är kanske en lämplig målgrupp. Den svenska utgåvan är från 2011 och lagerstatusen står för närvarande som tillfälligt slut. Förhoppningsvis finns den snart i lager igen! Bevaka på bl.a. Bokus och Adlibris.

De första böckerna om Herman finns fortfarande att köpa. De heter Hermans sommar (Bokus, Adlibris) och Herman och eldsvådan (Bokus, Adlibris).

Hermans sommar har vunnit flera priser, bl.a Deutscher Jugendliteraturpreis 2010.

Annonser

En tanke på “Hermans hemlighet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s