Lillebror och Billan

IMG_20170629_183333Lillebror och Billan, av Jujja och Tomas Wieslander, är fortsättningen på Lillebror och Nalle som var den första boken jag skrev om här på Bokkorren. Jag läste att de två kapitelböckerna om Lillebror är Jujjas egna favoriter. De skildrar den fria leken och föräldrarnas stora tålamod och stöd. Egentligen hade jag inte tänkt skriva mer om den här boken eftersom den fortsätter i samma stil som den första. Men nu är Jujja aktuell med en ny högläsningsbok för lite äldre barn än vad hon brukar skriva för. Hjördis heter den boken. Hjördis är Jujjas riktiga namn, och nu har hon fått minnas sin barndom och blivit en flicka i en bok. Vad spännande, den vill jag så klart också läsa snart!

Lillebror och Billan handlar om de båda vännerna när de är lite äldre. Lillebror har nästan lärt sig läsa lite grann och får en present på “icke-födelsedagen” och så går de vilse i skogen och hittar ett läskigt gammalt hus med svarta gardiner. Det är några av sakerna de hittar på i bokens tolv kapitel. Varje kapitel börjar med “Nu ska du få höra om en dag när…” och slutar med något i stil med: “Sen låg de där och de såg lika nöjda ut båda två, Lillebror och Nalle.” Små barn kan lätt känna igen sig men för den vuxna blir det kanske lite enformigt om man läser för många kapitel åt gången.

Lillebror och Billan finns att köpa på bl.a. Bokus och Adlibris. Den finns även som nyutgåva (Bokus, Adlibris) och som ljudböcker.

Annonser

En tanke på “Lillebror och Billan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s