Fånga farliga djur

IMG_20171005_154159Fånga farliga djur är skriven av Martin Widmark som också har skrivit böckerna om LasseMajas Detektivbyrå.

Den handlar om Johannes. Han är ledig från skolan men då ringer hans mamma som behöver hjälp på dagiset där hon arbetar. En flicka har gjort illa sig och Johannes mamma måste åka till sjukhuset med henne. Strax efteråt måste även Thomas som arbetar i köket hem för att han är sjuk. Nu är Johannes ensam kvar med ansvar för barnen och för att lugna ner barnen i allt kaos börjar han berätta (så som hans farfar en gång hade berättat för honom) om hur man, med finurliga och roliga knep, kan fånga farliga djur.

Den fungerar bra både till högläsning för barn i förskolan och som en bok att läsa själv för barn som kommit en bit i läsningen och som känner att de vill ge sig på en ”riktig” bok med kapitel. Texten flyter på bra och språket är enkelt med en del lite längre ord. Berättelsen är sammanhängande men uppdelad i 6 kapitel som ger bra paus-möjligheter. På varje uppslag finns det färgglada och roliga bilder av Kristina Grundström och man kan lugnt kalla det för en bilderbok trots det lite mindre formatet.

 

Boken finns att köpa på bl.a. Bokus och Adlibris.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s