Ninja Timmy och de stulna skratten

IMG_20171116_164937Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm, är den första boken i serien om Ninja Timmy; den brottsbekämpande talande katten. Det finns nu fyra fristående delar i serien och jag har tidigare redan skrivit om den tredje delen; Ninja Timmy och den vita apans hemlighet.  

Det är en högläsningsbok med spännande handling för barn i 6–9-årsåldern. Språket är ganska avancerat, med många möjligheter att lära sig nya ord. Henrik Tamms bilder (minst en per uppslag) är färggranna och stämningsfulla och påminner om en animerad film. Inte så underligt eftersom han tidigare arbetat med att utforma miljöerna i bl.a. Shrek- och Narnia-filmerna. Här kan ni se mer på Henrik Tamms hemsida.

Kortfattat är det ett steampunk-äventyr med ångmaskiner, luftballonger och magiska mackapärer. Det är en kamp mellan det onda och det goda i staden Elyzandrium och redan i det andra kapitlet görs den första bekantskapen med den onda blåa kaninen. Det är även då som leksaksmakaren dyker upp, som utgör den goda motpolen. Men de riktiga hjältarna i boken är katten Timmy, minken Simon, de båda grisbröderna Jasper och Kasper och senare även Flores (den tuffa kattjejen som får all uppmärksamhet).

Böckerna om Ninja Timmy finns att köpa på bl.a. Bokus och Adlibris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s