Maros resa

IMG_20171116_165711Maros resa, av Jo Salmson, är ett lättläst fantasy-äventyr för barn 6-9 år. Det är fyra böcker i serien och denna samlingsvolym innehåller alla delar; Kungen kommer!, Skuggan och draken, Ett hjärta av is och I drottningens namn. Samlingsvolymen är tjock men texten är luftig, språket är enkelt och det är många illustrationer. Perfekt för den unga bokslukaren!

Maros resa är illustrerad av Åsa Ekström, som även har illustrerat Jo Salmsons böcker i serien Drakriddare som jag berättat om tidigare.

Det är ett spännande riddaräventyr som handlar om äldsta sonen till en av kungens riddare. Han ska själv bli riddare en dag, men sedan händer det värsta som kunnat hända. Maro råkar göra något som inte går att förlåta.. och ingen kung kan ha en riddare som det inte går att lita på!

Men ännu finns det en chans för honom att bli den yngsta riddaren någonsin, om han lyckas med det hemliga och svåra uppdrag som han får direkt från kungen. Men det blir farligare än han tänkt sig, när han letar efter drakar och ishonung till en magisk sanningsdryck, och vem kan man lita på egentligen?

Det är hög spänning genom hela boken och alla fyra delarna med 11-12 kapitel vardera. Samtidigt lyckas berättelsen undvika direkt våld mellan olika karaktärer och Maros svärd förblir rent. Det är ganska många olika karaktärer och i början av boken finns porträtt på de 15 viktigaste. Berättelsen är anpassad till nybörjarläsaren genom att förse läsaren med återblickar och påminnelser av viktiga händelser vilket gör det lättare att hänga med även när man läser långsammare och kortare stunder.

Samlingsvolymen med alla fyra böckerna om Maro finns att köpa på bl.a. Bokus och Adlibris.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s