Första fågelboken

DSC_0021Första fågelboken är skriven och illustrerad av Lars Klinting, som även har illustrerat boken om Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige som jag har skrivit om tidigare.

Denna faktabok om fåglar kom ut för första gången redan 1987 och ingår i en serie där man också kan lära sig mer om insekter, däggdjur och träd.

Inledningsvis finns lite grundläggande fakta om fåglar, om fjädrar och ruggning, flyttfåglar, ägg och ungar, fågelsång samt vilken fågel som är störst, minst respektive vanligast.

Sedan börjar det med sjöfåglar och fortsätter med rovfåglar.. och mot slutet kommer sångfåglarna, precis som i andra fågelböcker.

Ett 40-tal av de vanligaste fåglarna i Sverige beskrivs grundläggande med en fågelart per sida, förutom i enstaka fall där närbesläktade arter har nämnts på samma sida. Illustrationerna är detaljrika och visar förutom fågeldräkter (för både hona och hane i de fall där dessa är väldigt olika) även utmärkande fjädrar för en del arter. Vilket inspirerar till att starta en fjäder-samling, som det också finns en kort beskrivning i början av boken för hur man kan göra. På pärmens insidor kan man även se hur olika fågelägg ser ut.

Boken finns att köpa på bl.a. Bokus och Adlibris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s