Våffelhjärtat

IMG_20171005_154111Det var ett bra tag sedan jag läste Våffelhjärtat av Maria Parr, och jag blev så tagen av boken att jag inte riktigt visste hur jag skulle börja med att beskriva den. Jag både skrattade och grät emellanåt när jag läste den. Det är en väldigt fin berättelse som det är lätt att leva sig in i. Den perfekta högläsningsboken även för dig som vuxen!

Den här kritikerrosade barnboken gavs ursprungligen ut 2005 och blev sedan översatt från norska år 2007. Det var Maria Parrs första bok och hon har sedan dess även gett ut Tonje och det hemliga brevet, för barn 9-12 år, som bland annat har vunnit tyska Luchs-priset för bästa barnbok år 2010. Juryn beskrev boken om Tonje som ”en mangfoldig historie – og står som en kontrast til de mange endimensjonale karakterene man ofte finner i barnelitteraturen i dag.” Jag har inte läst den ännu men är väldigt nyfiken på den. Båda de här böckerna är översatta av Karin Nyman; Astrid Lindgrens dotter.

Våffelhjärtat handlar om två nioåringar som bor i en liten norsk by. Det handlar om vänskap men också om osäkerhet, om galna påhitt och om misstag, om rädslan att förlora någon man tycker mycket om och om sorgen efteråt.

Våffelhjärtat är slutsåld och jag har inte sett att den finns som E-bok heller men det går att lyssna på den på barnradion där Ulla Skoog läser högt i sommarlovs-följetongen från förra året.

Tonje och det hemliga brevet finns att köpa på bl.a. Bokus och Adlibris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s